Skip to main content

Bouwplanvergunning > Bouwplanvergunning Kennisbank > Dakterras > Buitenruimte op je dak

Een dakterras op jouw woning?

Een dakterras is de ideale oplossing voor (extra) buitenruimte!

Veel appartementen in dichtbevolkte gebieden hebben geen tuin, omdat ze niet op de begane grond zijn gelegen of omdat er geen ruimte voor is. Heeft jouw appartement een plat dak en wil je graag (extra) buitenruimte, dan is een dakterras dé oplossing. Het is toch eigenlijk zonde dat de mogelijkheid voor een dakterras niet wordt benut.

Een plat dak wordt vaak niet gebruikt en is leeg. Hier kun je veel meer mee doen door het toevoegen van meer leefruimte. Let wel op dat er vaak een Omgevingsvergunning nodig is voor het bouwen van een dakterras.

Wil je meer weten over het aanleggen van een dakterras? Ga dan naar: Dakterras bouwen

Ook zorgt een dakterras voor een mooi uitzicht, zeker als je hoog woont kun je prachtig over de stad heen kijken. Daarnaast biedt het ook meer privacy dan een tuin waar de buren op neer kunnen kijken.

Zorg er wel voor dat je dakterras veilig is door het plaatsen van een stevig hekwerk. Het is ook van belang dat de constructie van het huidige dak sterk genoeg is voor een terras. Dit kan een constructeur voor jou berekenen.

Mocht je het leuk vinden om planten te hebben of een moestuin? Dan is daar ook de gelegenheid voor. Platte daken hebben vaak een groot oppervlakte, dus genoeg ruimte voor creativiteit.

Naast het woongenot dat toeneemt is een dakterras ook financieel voordelig! De dakbedekking gaat vaak langer mee, doordat het niet open en bloot ligt aan de weerselementen. Ook als je de woning wilt verkopen willen potentiële kopers vaak meer betalen voor een woning mét een dakterras dan een woning zonder een dakterras.

Download de 16 tips

50%

We sturen graag de gratis download 16 tips voor de beste voorbereiding op het bouwen van jouw dakopbouw naar uw mailbox. Waar wilt u de e-mail ontvangen?

Uw gegevens zijn veilig bij ons. U kunt zich via een link in de e-mail op elk gewenst moment afmelden.