Skip to main content

Bouwplanvergunning > Bouwplanvergunning Kennisbank > Omgevingsvergunning > Omgevingsvergunning verleend. Gefeliciteerd! Wat nu?

Het verkrijgen van een vergunning is een belangrijke stap in het realiseren van je bouwproject, of het nu gaat om de verbouwing van een woning of een bedrijfspand. Na het doorlopen van het traject – van het samenstellen van bouwplannen en het indienen van de vergunningaanvraag bij de gemeente – is het moment daar: je krijgt te horen dat je omgevingsvergunning is verleend!

Dit markeert het begin van een nieuwe fase in je bouwproces. Na de goedkeuring van de vergunning moeten er nog verschillende zaken worden geregeld om je droomverbouwing te kunnen realiseren. In dit artikel helpen we je op weg door de belangrijkste vervolgstappen te belichten. We behandelen onder andere het selecteren van de juiste aannemer en het managen van de samenwerking met betrokken partijen. Met deze kennis ben je goed voorbereid op wat komen gaat, zodat je straks met trots kunt genieten van het eindresultaat: je prachtig verbouwde woning of bedrijfspand.

1

Informeer belanghebbenden en bezwaarperiode

Na het verkrijgen van je bouwvergunning is het fatsoenlijk om je buren, omwonenden en andere direct betrokkenen op de hoogte te stellen van je bouwplannen en de verleende vergunning. Hoewel het informeren niet verplicht is, is het wel goed om rekening te houden met mogelijke overlast en de buren op de hoogte te brengen van de geplande werkzaamheden. Dit bevordert een goede relatie en voorkomt onnodige spanningen.

Let op dat belanghebbenden na verlening van jouw omgevingsvergunning zes weken de tijd hebben om bezwaar te maken. Als deze bezwaarperiode voorbij is, is de vergunning onherroepelijk.

2

Selecteer een aannemer voor de uitvoering van het bouwproject

Bij het selecteren van een aannemer zijn verschillende aspecten belangrijk, zoals ervaring, betrouwbaarheid en financiële stabiliteit. Een ervaren aannemer kan het verschil maken tussen een succesvol project en een kostbaar, tijdrovend proces.
Bouwplanvergunning.nl kan je ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte aannemer voor je bouwproject. Door goed naar je wensen en eisen te luisteren en deze te koppelen aan de expertise van de aannemers, ben je verzekerd van een succesvolle samenwerking. Een goede aannemer zorgt ervoor dat het bouwproces soepel en volgens planning verloopt.

3

Aanvullende voorwaarden en de vertaling naar je ontwerp

Een verleende bouwvergunning kan voorwaarden bevatten waaraan je bouwproject moet voldoen. Het is van belang om deze voorwaarden zorgvuldig te bestuderen en ze te integreren in je definitieve bouwplan. De meeste voorwaarden gaan over de uitvoering en kun je afstemmen met de aannemer. Zijn er voorwaarden die je niet begrijpt? Wij kunnen altijd met je meekijken.

Tips voor een soepele samenwerking met je aannemer:
  • Bespreek uitgebreid het programma van eisen met de aannemer om een grondige afstemming te waarborgen, rekening houdend met technische, logistieke, functionele en architectonische uitgangspunten.
  • Zorg voor gedetailleerde en complete bouwkundige tekeningen, zodat de aannemer precies weet wat er van hen wordt verwacht en er geen onverwachte obstakels ontstaan tijdens de uitvoering.
  • Maak samen met je aannemer een gedetailleerde bouwkostencalculatie om verrassingen tijdens het bouwproces te voorkomen. Laat materialen, kleuren, merken en afmetingen van tevoren specificeren.
  • Houd rekening met eventuele aanpassingen in het bouwplan als gevolg van maatafwijkingen of ontdekkingen tijdens de uitvoering. Dit kan invloed hebben op zowel de planning als de kosten.
  • Overweeg een 3D-presentatie van je ontwerp om een duidelijk beeld te geven aan zowel de aannemer als belanghebbenden. Dit helpt om een gezamenlijk en helder beeld van het eindresultaat te creëren.

Realisatie van jouw project

Ben je bezig met een bouwproject en heb je een omgevingsvergunning nodig? Bouwplanvergunning.nl zorgt voor een ontzorgde bouwervaring! Met een sterke communicatie, een zorgvuldige selectie van aannemers en betrouwbare partners, maken we je droomverbouwing werkelijkheid.

Schakel ons professionele team in voor hulp bij alle stappen. We assisteren je met het vinden van de perfecte aannemer, het maken van gedetailleerde tekeningen en het volledige vergunningsproces.

Voor meer informatie of om contact op te nemen, kun je terecht op onze contactpagina

Download de 16 tips

50%

We sturen graag de gratis download 16 tips voor de beste voorbereiding op het bouwen van jouw dakopbouw naar uw mailbox. Waar wilt u de e-mail ontvangen?

Uw gegevens zijn veilig bij ons. U kunt zich via een link in de e-mail op elk gewenst moment afmelden.